Fondacija Ane i Vlade Divac: Pet miliona dinara za poljoprivrednike u Aranđelovcu

Foto: Pixabay

U okviru projekta „Lokalni fondovi za  razvoj poljoprivrede“ koji uz podršku USAID-a u opštini Aranđelovac sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, opština Aranđelovac i Projekat „Velika mala privreda“, u Aranđelovcu su potpisani ugovori sa korisnicima kojima će biti dodeljeno ukupno pet miliona dinara

„Iako opština ulaže zaista značajna sredstva u poljoprivredu, stočni fond je ostao nedovoljno obuhvaćen za podsticajne mere. Našli smo jedan dobar sistem kao što je revolving fond, gde se sredstva daju korisnicima a sa druge strane su povratna i mogu se ponovo koristiti.Naš stočni fond zanoviće se za 300 svinja i ovaca i u nadi da će ovaj mehanizam da zaživi, planiramo da zanovljavamo ova sredstva i narednih godina. Dodatno nas ohrabruje i to što pored i teškog stanja u poljoprivredi ima mnogo zainteresovanih za ovakve konkurse, pogotovo mladi i žene“, izjavio je Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac.

Konkursom koji je bio otvoren do 5. aprila, ukupno 11 poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine, dobilo je beskamatne pozajmice sa rokom vraćanja od tri godine, koji će moći da ulože u nabavku kvalitetnog priplodnog materijala.

B. K.