JVP „Vode Vojvodine“: Posađedno 26.600 sadnica bagrema u Melencima, podrška ministake Tanasković

Foto: https://vodevojvodine.com/

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković prisustvovala je akciji pošumljavanja na kanalu DTD, u Melencima kod Zrenjanina, gde je posađeno 26.600 sadnica bagrema. Akciju sadnje organizovalo je JVP „Vode Vojvodine“ koje se priključilo akciji Ministarstva zaštite životne sredine „Srbija sadi“, s ciljem da ukaže na značaj pošumljavanja.

Tanasković istakla je značaj ovakvih akcija, kako za životnu sredinu i kvalitet vazduha, tako i za samo područje Vojvodine, koja slabo pošumljena.

„Izuzetno je važno podizanje svesti o značaju pošumljavanja. Ova jesenja akcija dobar je početak da ukažemo na ovu potrebu, te da se lokalne samouprave, pa i svaki građanin pojedinačno priključi akciji“, rekla je ministarka.

Ovo jesenje pošumljavanje nastavak je jedne od najznačajnijih akcija JVP „Vode Vojvodine“, koja je započeta prošle godine, a podrazumeva pošumljavanje obala kanala Hidrosistema DTD. Tokom proleća već je zasađeno oko 150.000 sadnica bagrema, vrbe, topole i bresta. Plan za ovu godinu je 200.000 sadnica na 150 hektara.

B. K.