Krkobabić: Konkurs za manifestaciju „Miholjski susreti sela“  23. maja

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić najavio je raspisivanje novog konkursa za manifestaciju „Miholjski susreti sela“, koja će biti organizovana  ovog leta i jeseni u selima širom Srbije.

Krkobabić je istakao da će se ovaj program resornog ministarstva, koji je do sada okupio 250.000 učesnika i posmatrača i animirao 1.300 sela kroz kulturne, zabavne i sportske susrete, održati treću godinu za redom.

Podsetio je na to da je Vlada  usvojila uredbu kojom se i ove godine predviđa organizovanje „Miholjskih susreta sela“ širom Srbije, a predsednik komisije za dodelu sredstava za ovu manifestaciju je  književnik Ljubivoje Ršumović.

Konkurs za zainteresovane opštine za dobijanje bespovratnih sredstava u iznosu do 500.000 dinara biće raspisan 23. maja, a učesnici konkursa će dobiti tri nedelje da osmisle programe svojih etno i sportskih festivala.

Nakon dobijanja sredstava, predstoji im okupljanje  sela i  pripreme. Predviđeno je da prve priredbe počnu već od 10. jula,a krajnji rok za organizaciju  manifestacije je 1. decembar.

B. K.