Ministarstvo poljoprivrede: Formiraće se komisija za popis svih skladišnih kapaciteta, najkasnije do 14. januara

Foto: Pexels

Drugi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno – tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima održan je  u Vladi Srbije i na predlog Ministarstva poljoprivrede donet je zaključak da se formira Komisija za popis svih skladišnih prostora na teritoriji Srbije, najkasnije do 14. januara 2024. godine. Komisiju će činiti predstavnici poljoprivredne inspekcije, fitosanitarne inspekcije, tržišne inspekcije i Robnih rezervi.

Poslednji takav popis je bio 2011. godine, a podaci koji će sada biti prikupljeni biće dragoceni za pravi uvid u stanje na terenu, kako bi se kreirala još bolja zakonska rešenja i raspoloživi skladišni kapaciteti iskoristili na najbolji mogući način, saopšteno je iz Ministarstva.

Po prethodno dogovorenom hodogramu, na sastanku koji je vodila ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković razmatrano je donošenje Pravilnika kojim se propisuju minimalni tehnički uslovi za trgovinu na otkupnim mestima – skladištima.

Sledeća sednica zakazana je za 31. januar 2024. godine, a na dnevnom redu će se naći predlog novog Zakona o trgovini poljoprivrednim proizvodima.

B. K.