NOVA VAROŠ: Zadruga „Beloglavi sup“ pomaže razvoj ovčarstva

Zemljoradnička zadruga „Beloglavi sup“ iz Nove Varoši odnedavno ima novo rukovodstvo  koje je krenulo sa ambicioznim planovima razvoja.    

„Od marta 2024. godine krećemo sa otkupom jagnjadi, kao i drugih poljoprivrednih proizvoda i šumskih plodova. Proširićemo delatnost i na uređenje zelenih površina, a zainteresovani će kod nas moći da nabave i sadnice raznog voća, ruža, cveća i drugog ukrasnog bilja od renomiranih proizvođača. Među zadrugarima je dosta mladih, pa nameravmo da u opštini konkuriđšemo za poslove na uređenju i održavanju parkova i drugih zelenih površina u gradu i okolini“, rekao je za portal „Dobro jutro“ Miloš Purić,  direktor ZZ „Beloglavi sup“.

Zadruga  trenutno  ima 14 zadrugara i dvadesetak kooperanata, kao i četvoro zaposlenih. Osnovana je 2018. godine, a dve godine kasnije započela projekat na razvoju ovčarstva, na čije postignute rezultate  si, kažu, posebno ponosni.

„Budućnost sela je u zadrugarstvu, poljoprivrednici samo udruženi u zadruge mogu tržištu ponuditi u kontinuitetu veću količinu svojih proizvoda. U našoj opštini  postoji osam poljoprivrednih zadruga, ali na žalost, jedino još naša radi ono zbog čega je i osnovana“,  rekao je Purić.

B. K.