Novi Sad dobio dva mlekomata

Foto: https://nsuzivo.rs/

Novosađani odnedavno mogu da kupuju sveže, kvalitetno, punomasno mleko iz mlekomata. Za sada potrošačima su na raspolaganju dva mlekomata koji su postavljeni na Limanskoj i Ribljoj pijaci. Kupci mogu da biraju da li će kupiti ambalažu ili doneti svoju u koju će potom natočiti kravlje ili kozije mleko. Ideju o postavljanju mlekomata na dve prometne lokacije u Novom Sadu realizovao je Marko Krsmančić, do skora profesionalni sportista, rodom iz Zaječara.

„Tokom 2016-2017.godine igrao sam rukomet u Austriji i tada sam se po prvi put susreo sa mlekomatima. Iznenadio sam se što je mleko koje sam tu kupovao imalo potpuno drugačiji, puniji i lepši ukus. Odgovaralo mi je i to što je mleko na mlekomatima dostupno 24 sata, pa sam, recimo, mogao da ga kupim u 10 uveče kada se vratim sa treninga”, rekao ovaj mladi preduzetnik za “Poljoprivrednik”.

List  podseća da država odnedavno izdvaja bespovratna sredstva gazdinstvima i preduzetnicima za kupovinu ovih aparata što je dodatni podsticaj za sve one koji žele da izbegnu posrednike u prodaji  mleka.

B. K.