Opština Knjaževac pregovara o kupovini hladnjače Džervin

Opština Knjaževac planira da kupi hladnjaču Džervin. Kako je istakao Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, započeti su pregovori sa vlasnicima Džervina na tu temu.

„Pregovore privodimo kraju, uz podršku sredstva iz republičkog budžeta. U oblasti poljoprivrede najvažnija tema je upravo odluka o kupovini hladnjače Džervin. Najvažnija posao ne samo za Knjaževac, već i za čitav region je odluka da kupimo tu hladnjaču. Džervin poslednjih nekoliko godina nije otkupljivao voće, a ni povrće. Njihovo je legitimno pravo što žele da tu hladnjaču, ukoliko ne prodaju, konzerviraju. Kao opština koja je postala najveća sirovinska baza, kada je u pitanju višnja, u ovom delu Srbije , gde ima toliko mladih ljudi i  sugrađana različitih starosnih dobi koji žele da se bave i voćarstvom, ali i povrtarstvom, ne smemo da dozvolimo, da ono u šta smo uložili godine, truda, novca, da nam ključna karika u lancu bude konzervirana ili zatvorena“ – naveo je Đokić za Radio Magnum.

On je objasnio da će hladnjača biti u svojini opštine, ali ne sa namerom da opština od hladnjače zarađuje, već da  omogući svim poljoprivrednicima da u njoj prerađuju svoje proizvode.

B. K.