Otkazan „Srem Klob-kob fest“ u Šidu

Foto: pixnio.com

Udruženje „Sremska svinjokolja i kobasicijada“ iz Šida saopštilo je da je na osnovu dopisa Ministarstva poljoprivrede – Uprava za veterinu prinuđeno da otkaže ovogodišnju manifestaciju „Srem Klob-kob fest“ zakazanu za 28. oktobar.

Manifestacija se otkazuje zbog porisustva  afričke kuge svinja u regionu, što predstavlja ozbiljnu pretnju zdravlju svinja i domaćoj svinjarskoj industriji.

„Istinski nam je žao što otkazujemo  manifestaciju. Ovom odlukom želimo da pokažemo solidarnost sa svim odgajivačima svinja i prerađivačima svinjskog mesa koji su godinama podržavali našu manifestaciju i zajedno sa nama negovali tradiciju sremske kobasice“,  izjavili su iz organizacije Udruženja „Srem Klob-kob festa“.

Udruženje je takođe  izrazilo solidarnost sa  svim prijateljskim udruženjima iz različitih zemalja, uključujući Turiju (Srbija), Rogolju (Bosna i Hercegovina), Samobor i Sveti Petar u Šumi (Hrvatska), Bekeščabu i Pečuj (Mađarska), Sevnice, Ormož (Slovenija), Sladkovičevo, Nove Zamki, Đetvu i Bojnice (Slovačka).

B. K.