Otvoren Muzej Lovačkog saveza Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović  na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina Lovačkog saveza Vojvodine otvorio je Muzej Lovačkog saveza u Novom Sadu.

Mirović  je rekao  da će Pokrajinska vlada izdvojiti vanredna finansijska sredstva da bi se unapredili svi lovački objekti u okviru JP „Vojvodinašume“, kao i drugi potencijali u ovoj oblasti gde dolaze ne samo domaći lovci već i oni iz inostranstva.

„Ima još dosta prostora da rekonstrukcijom tih objekata povećamo njihov kvalitet da bi bili konkurentni u odnosu na lovna područja u zemljama oko nas. Pokrajinska vlada povećaće i finansijska sredstva za sve programe iz oblasti lovstva koje ćemo realizovati u narednoj godini. Dodatno ćemo unaprediti ovu oblast koja će, verujem, u godinama pred nama biti šansa za razvoj svih oblika ekonomije, posebno turizma”, naveo je Mirović.

Predsednik Lovačkog saveza Vojvodine Željko Sušec uručio je Miroviću najviše priznanje za vanredni doprinos razvoju lovstva Vojvodine „Zlatni rog“ i istakao da je ovaj muzej rezultat predanog rada u proteklih 100 godina, i da predstavlja dug prema svim osnivačima i onima koji su učestvovali u radu i unapređenju lovstva u AP Vojvodini.

B. K.