Otvoreno novo sedište kompanije „KITE“ na Čeneju kod Novog Sada

Foto: rtv.rs

Novo sedište mađarske kompanije „KITE“, koja se bavi prodajom i servisom poljoprivredne mehanizacije, otvoreno je u Čeneju kod Novog Sada, Izgrađeno je zahvaljujući programu investicione pomoći za Zapadni Balkan Mađarske agencije za promociju izvoza – HEPA, koji je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Mađarske, navodi se u saopštenju kompanije

Iz kompanije je saopšteno, da su, nakon prošlonedeljnog otvaranja logističko-servisnog centra u Sremskoj Mitrovici, ambicije da kompanija postane jedna od značajnijih tačaka na agrarnoj mapi Srbije. Pored osnovne delatnosti prodaje poljoprivredne mehanizacije, „KITE“  se bavi i prodajom motornih ulja i maziva, semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, otkupom merkantile i snadbevanjem originalnim rezervnim delovima.

Svečanosti otvaranja novog sedišta prisustvali su predsednik Skupštine Vojvodine Ištvana Pastor, ministar poljoprivrede Branislava Nedimovića kao i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Ministar Nedimović zahvalio se predstavnicima kompanije „KITE“ što su najnoviju tehnologiju doneli u Srbiju i velikoj podršci koju Vlada Mađarske pruža našoj zemlji.

B. K.