Pokrajina daje 720 miliona dinara bespovratnih sredstva za uređenje poljoprivrednog zemljišta

Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za uređenje poljoprivrednog zemljišta i pristupnih puteva u Vojvodini u 2024., a ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje je 720 miliona dinara. Kako je navedeno, cilj konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za uređenje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodin je podizanje nivoa uređenosti poljoprivrednog zemljišta i pristupnih puteva jedinica lokalnih samouprava.

Sredstva po konkursu dodeljuju se bespovratno, u visini do sto odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije, bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave u Vojvodini koje mogu da podnesu jednu prijavu za jednu ili više investicija predmeta konkursa.

Sredstva se dodeljuju za uređenje i održavanje atarskih puteva odnosno za finansiranje troškova pripremnih i zemljanih radova, ali i za uređenje otresišta tačnije izradu otresišta od betona, armiranog betona, asfalta, od druge tvrde podloge ili sa istim kolovoznim zastorom kao i javni put sa kojim se ukršta. Namenjena su i za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta.

Konkurs je otvoren zaključno sa 15. majem.

B. K.