Pokrajina sa 20 miliona dinara subvenciniše rekonstrukciju i podizanje novih ribnjaka

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih na teritoriji AP Vojvodine za 2023.godinu. Cilj je unapređenje načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta u cilju unapređenja ribarstva na teritoriji Vojvodine.

Predmet konkursa je podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka, na površini ne manjoj  od jednog i ne većoj od 100 hektara, koji se nalaze na teritoriji AP Vojvodine. Pod objektima, podrazumevaju se oni koji su isključivo namenjeni  za proizvodnju ribe – rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se konkursom dodeljuje  20.000.000 dinara bez PDV-a. Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva do 70 odsto od ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV-a. Preostali iznos ugovorenih sredstava obezbeđuje korisnik. Celokupan iznos PDV-a pada na teret korisnika sredstava.

Iznos sredstava za podršku rekonstrukcije ribnjaka ne može biti veći od 500.000 dinara, a  za  podizanju novih ribnjaka 800.000 dinara po hektaru.

Konkurs je otvoren do 30. juna.

B. K.