Pokrajina za razvoj ruralnog turizma daje bespovratno 35 miliona dinara, prijave do 1. septembra

Foto: Pixabay

Podsećamo da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, raspisao konkurs za dodelu sredstava za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini. Predmet konkursa je razvoj turizma u ruralnim područjima, a cilj  upošljavanje radno neaktivnih stanovnika u ruralnim područjima, podrška stanovnicima da kroz ruralni turizam obezbede dodatne prihode na svom domaćinstvu kao i valorizacija (vrednovanje) rada žena u seoskim domaćinstvima.

Za realizaciju konkursa predviđeno je ukupno 35 miliona dinara.a mklsimalan iznmos podrške po jednoj prijavi je maksimalno dva miliona dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 80 odstpo od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Za dobijanje sredstava  mogu da konkurišu  fizička lica – nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava, preduzetnici i pravna lica- privredno društvo.

Pravo na podsticaje ostvaruju podnosioci prijava koji imaju prebivalište u naseljenom mestu u kom se ne nalazi sedište grada Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Kikinda i Sombor

Konkurs je otvoren do 1. septembra.

B. K.