Poruke festivala “Rogalj”: Manifestacije u Vojvodini kategorizovati i obezediti finansiranje

Foto: rogalj.rs

Festival vojvođanskih festivala “Rogalj”, održan na čenejskom Salašu 137, okupio je preko trideset oraganizatora manifestacija koje se tokom godine održavaju u Vojvodini. Ovog puta gosti su predstavnici opštine Krupanj, sa manifestacijom „Plodovi Rađevine“.

Od brojnih održanih akativnosti posebnu pažnju privukla je panel diskucija o značaju manifestacionog turizma za razvoj lokalne turističke destinacije. Učesnici skupa prihvatili su predlog da se o finansiranju manifestacija, koje se održavaju u selima i gradovima u Vojvodini, razgovara u nadležnom sekretarijatu Vlade Vojvodine kao i da se, između njih, međusobno uspostavi dijalog o kategorizaciji brojnih priredbi.

Takođe je predloženo da se razmotri i uskladi kalendar svih manifestacija, kao i da se zatraži podrška u promovisanju od Javnog servisa Vojvodine – RTV. Predloženo je da se i u svakoj lokalnoj zajednici početkom godine razgovara o organizaciji pomenutih događaja i da se u ceo posao uključe i turističke organizacije, sa čijim učešćem do sada mnogi organizatori ovih priredbi nisu bili zadovoljni.

Učesnici su prihvatili sugestiju da organizatori “Roglja” sačine model i format za digitalizaciju programa i sadržaja, kao i da obave edukciju na terenu o savremenom plasiranju informacija o ovim priredbama.

B. K.