Priznanja „Najbolji ukus Srbije“ uručena najboljim domaćim proizvođačima hrane

Priznanja „Najbolji ukus Srbije“, u organizaciji „Ukus Festa“ dodeljena su u 12 različitih kategorija najboljim domaćim proizvođačima hrane i kozmetike u našoj zemlji.Nagrađeni su proizvođači meda, kačkavalja, zimnice, organske kozmetike, veganske hrane, sira, a dodeljene su nagrade za najbolji ketering, jednostavnost i bogatstvo, kao i za najbolje inovacije u proizvodnji.

Dobitnik nagrade „Najbolji ukus Srbije“ u kategoriji za najbolji domaći sir je vlasnik radionice „SirArt“ Jovica Radovanović. U kategoriji domaće zimnice priznanje je dobila vlasnica proizvodnje ajvara „Dar planine“ iz Bruca. Monika Lazić,  osvojila je nagradu za najbolju ketering,

Dobitnici nagrada izložili su svoje proizvode, u Kući kralja Petra I u Beogradu, gde je i održana manifestcija pa su posetioci imali priliku da uživaju u širokoj lepezi domaćih slanih i slatkih specijaliteta.

B. K.