SREMSKA MITROVICA: Počeo sa radom Agrobiznis inkubator

Foto: rtv.rs

Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine Branko Ćurčić učestvovao je u radu prve sednice Skupštine društva „Agrobiznis inkubatora“ Sremska Mitrovica, na kojoj je usvojen program njegovoga rada.

Incijativa za osnivanje inkubatora, podsetimo, pokrenuta je zimus sa ciljem podrške malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima Srema i njihov efikasniji nastup na tržištu.

„Agrobiznis inkubator treba da postane centar za razvoj inovativnog preduzetništva u okviru agrobiznisa, da omogući dinamičan protok informacija i stvori osnove za korišćenje postojećih materijalnih, finansijskih i, na prvom mestu, ljudskih resursa“, rekao je Ćurčić.

U prvoj fazi rada Inkubator će podržati saradnju između samih preduzetnika kao i umrežavanje sa spoljnim partnerima. Isto tako pružiće podršku za organizaciju skupova i podstaći međusobnu komunikaciju članova Inkubatora.

Među najznačajnijim uslugama koje će Inkubator pružiti jesu marketing i brendiranja proizvoda, a veoma važan segment rada biće organizacija treninga i obuka.

Skupštine društva usvojila je finansijski plan rada Inkubatora za 2022. godinu.

B. K.