Šumadijski festival rakije 26. novembra u Kragujevcu

Šumadijski festival rakije, treći po redu, biće organizovan u subotu, 26. novembra u Kragujevcu, najavili su organizatori. U Exclusive event centru biće više od 40 izlagača, među kojima su neke od najpoznatijih destilerija iz Srbije.

Ovaj festival nastao je sa ciljem bolje pozicioniranosti destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda kao i razvoja i promocije rakijskih turističkih tura, rečeno je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije.

Predstavnici organizatora festivala, Gradske turistička organizacija Kragujevac i Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“, istakli su da su proizvođači rakije čuvari tradicije i svega najboljeg što ona znači.

„Ovakve manifestacije su od značaja za dalje brendiranje naših proizvođača i destilerija podrška su daljem rastu izvoza jakih alkoholnih pića i rastu bruto domaćeg proizvoda”, rekao je direktor PKS – RPK – Kragujevac Predrag Lučić dodajući da je  izvoz jakih alkoholnih pića iz regiona Šumadije i Pomoravlja za devet meseci ove godine bio 775.000 evra, što je rast od 63,8% u odnosu na isti prošlogodišnji period.

B. K.