SUMP organizuje izbor najboljeg gazdinstva, žene poljoprivrednice i mladog poljoprivrednika u Srbiji

Foto: https://sump.rs/

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP), uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine, ove godine bira i nagrađuje najbolje poljoprivredno gazdinstvo, najbolju ženu u poljoprivredi, najbolje organsko gazdinstvo i najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji.

Cilj izbora je promocija poljoprivrede, rada u poljoprivredi i života na selu.

Kandidati za izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstava i mladog poljoprivrednika treba da se samostalno prijave na zvaničnoj internet stranici od 20.juna do 20. avgusta .

Pravo na učešće najboljeg poljoprivrednog gazdinstva imaju svi registrovani poljoprivrednici u aktivnom statusu. Za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika mogu da konkurišu svi registrovani poljoprivrednici  u aktivnom statusu koji i u trenutku konkurisanja imaju manje od 40 godina.

Sam čin izbora i dodele nagrade održće se novembru 2023. godine u Beogradu. Do dodele nagrada svi kandidati će biti predstavljeni žiriju i široj javnosti. Kontakt osoba za sva dodatna pitanja je Aleksandar Milovanović, sekretar udruženja SUMP, tel: +381 (0)64 170 40 32 .

B. K.