Uspešan nastup voćara iz Vojvodine na sajmu „Fruit Logistica“ u Berlinu

Voćari i povrtari iz Vojvodine na sajmu  „Fruit Logistica“ održanom od 8. do 10. februara u Berlinu,  imali  su više od  sto sastanaka  sa  potencijalnim partnerim iz inostranstva. Pokrajinu su, organizaciji Razvojne agencije Vojvodine,  predvodile četiri kompanije Salad House iz  Futoga, Panonia Walnut( Sombor). Frueko, (Novi Sad),  Agrounija ( Krčedin),  kao i Rasadnik Bogdanović (Temerin), Zemljoradnička zadruga „Voćko“ ( Tavankut), i poljoprivredna gazdinstva Ostić (Manđelos) i Sweet Blueberry (Ratkovo).

„Zadovoljni smo i organizacijom i postignutim rezultatima. Održali smo više od deset sastanaka, Razgovarali smo sa predstavnicima kompanija iz više zemalja, među kojima i iz Hrvatske, Poljske, Rumunije i Nemačke,  koji su pokazali najviše interesovanja  za našu svežu konzumnu borovnicu“, rekao je za portal Agrosmart Srđan Dakić, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Sweet Blueberry“.

“Fruit Logistica” je manifestacija koja okuplja proizvođače, uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i sve druge koji su deo ovog sektora, i nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt. Ove je godine bilo je 2.600 izlagača iz 92 zemlje.

B. K.