VRMDŽA: Pokrenut projekat „Novo lice žene sa sela“

Mreža „Jezgro“ pokrenuta je pre pet godina na inicijativu Dragane Tomić Pilipović, predsednice Centra za društveno odgovorno preduzetništvo iz Vrmdže( opština Sokobanja) sa ciljem stvaranja mreže stručne i ljudske podrške ženama u seoskim sredinama. Cilj je da se ženama iz seoskih područja pomogne da uspešno realizuju željene preduzetničke ideje i unaprede svoj seoski biznis ili zajednicu u kojoj žive.

Novosađanka dr Ivana Mišković, preduzetnica i vlasnica turističko-seoskog domaćinstva Krivac, jedna od od mentorki u ovoj Mreži i edukuje odnosno radi sa tri devojke sa sela na temu organske poljoprivrede i zaštite životne sredine.  

„Od osnivanja Jezgro okuplja kako ostvarene žene iz seoskih područja, tako i one koje imaju dugogodišnje iskustvo života i rada u selima širom Srbije. Svima je zajedničko to što zagovaraju rodnu ravnopravnost, ravnopravne šanse za pojedince i osnaživanje žena i podizanja svesti o važnosti ženskog preduzetništva i njenog ekonomskog i ličnog rasta i razvoja“, rekla je Mišković za portal „Dobro jutro“ uz napoomenu da Koristeći kapacitete mreže Jezgro CDOP osmišljava i realizuje projekat „Novo lice žene sa sela“.

B. K.