Za proizvodjače organske hrane besplatan nastup na 89. Međunarodnom poljoprivredniom sajmu

Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, u saradnji sa Asocijacijom Serbia Organika organizuje u okviru  89.Međunardonog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu od 21. do 27. maja, izložbu organskih proizvoda,  sa oznakom geografskog porekla, Srpski kvalitet i zanatskog piva. Proizvođači/preduzeća kao i udruženja proizvođača imaju mogućnost da bez finansijske naknade dobiju na korišćenje izložbeni prostor za izlaganje i promociju svojih proizvoda.

Uslov za besplatno učešće organskih proizvođača na ovoj izložbi jeste da imaju sklopljen ugovor sa jednom od ovlašćenih kontrolnih organizacija i da za svoje proizvode poseduju važeći sertifikat. Za izlaganje sredstva za zaštititu i ishranu bilja/oplemenjivača zemljišta uslov je da se ona nalaze na Listi sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta i Listi sredstava za zaštitu bilja koja su dozvoljena za upotrebu u organskoj proizvodnji.

Na izlagačima je da sami organizuju uređenje, odnosno brediranje štanda koji dobiju na korišćenje, kao i da obezbede prisustvo svojih predstavnika na štandu tokom svih sedam dana trajanja sajma.

Broj izlagača je ograničen, pa zainteresovani svoje učešće na ovoj izložbi mogu da prijave do 15. aprila na imejl:
office@serbiaorganica.org.

B.K.