ZRENJANIN: Konkurs za podsticaje mladima da se bave pčelarstvom

Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za davanje podsticaja u vidu košnica sa pčelinjim društvima mladima na selu, navedeno je na sajtu Grada. Javni poziv otvoren je do 6. juna, a prema opštim uslovima za učešće na konkursu, pravo za ostvarivanje podsticajnih sredstava imaju fizička lica do 40 godina starosti. Podnosilac prijave treba da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom sa najmanje 20, a najviše 30 upisanih košnica. Takođe, podnosilac prijave mora biti iz jednog od naseljenih mesta opštine Zrenjanin.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozvao je mlade pčelare iz seoskih sredina da učestvuju na ovom javnom pozivu, ostvare subvenciju grada i dodatno razviju taj vid poljoprivredne proizvodnje.

“Ukazala se potreba za ovakvim konkursom, jer je u prethodnom periodu od nadležnih republičkih organa i Grada Zrenjanina, pokrenuto više aktivnosti koje imaju za cilj povratak i opstanak mladih na selu, kao i podsticanje bavljenjem različitim vidovima poljoprivredne proizvodnje”, rekao je gradonačelnik Salapura.

B. K.

Komentari