Ivanišević: Uskoro konkurs za podršku ženskom preduzetništvu u pokrajini

U Privrednoj komori Vojvodine, u organizaciji Udruženja poljoprivrede PKS i „Dnevnik Poljoprivrednika“ održan je tematski skup „Žene na selu- danas i sutra“.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, istakao je da samo zajedno, sinergijom svih institucija možemo da uradimo nešto konkretno za poboljšanje uslova i položaja žena na selu.

„U okviru našeg Sekretarijata biće otvoren konkurs za podršku ženskom preduzetništvu,te pozivam sve zainteresovane da se prijave, a početkom aprila biće otvoren i konkurs za podršku organizovanja manifestacija. Na taj način želimo da pomognemo udruženjima žena sa sela da što više konkurišu i dobiju sredstva, jer su nam upravo te manifestacije lane dovele preko 300.000 turista u Vojvodinu“, istakao je Ivanišević.

Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine istakao je da je tema ovog skupa da istakne pozitivne primere i podvukao da će Privredna komora Vojvodine  i u narednom periodu pružiti logistiku za organizovanje edukativnih skupova o ženskom preduzetništvu.

B. K.