Nadmetanje za zakup državnih oranica u Čoki, Sremskim Karlovcima, Srbobranu, Senti i Kanjiži

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede poslednjih dana decembra 2021. godine raspisala je oglase za javna nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Čoka, Sremski Karlovci, Srbobran, Senta i Kanjiža.

U Čoki je u toku prvi krug nadmetanja, a ukupna površina koja je u ponudi je 1.986 hektara. Zemljište u katastraskoj opštini Čoka oglašeno je za zakup na godinu dana, jer je u toku postupak komasacije, dok je za zemljišne  jedinice u ostalim katastarskim opštinama period zakupa 15 godina.

U opštini Sremski Karlovci u prvom krugu nadmetanja u ponudi za zakup je nešto preko 23 hektara. Period zakupa je 15 godina, a rok za prijavu 12. januar.

Opštine Srbobran, Senta i Kanjiža raspisale su drugi krug javnih nadmetanja za zakup državnih oranica. U Srbobranu je, nakon prvog kruga, ostalo nešto više od 91 hektara za zakup u drugom krugu. U Senti se za zakup nudi ukupno 93, a u Kanjiži 1.624 hektara Period zakupa u sve tri ove opštine je 15 godina, a rok za prijavu je 12. januara u Senti i Kanjiži, a dan kasnije u opštini Srbobran.

O uslovima za učešće na javnim nadmetanjima zainteresovana pravna i fizička lica mogu da se informišu na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Prijave se podnose elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.

B. K.