Opština Kula bogatija za više od 4.000 hiljada novih sadnica

U okviru akcije „Zasadi i sačuvaj“, koja je nastala kao rezultat dogovora i memoranduma opštine Kula sa 25 udruženja i nevladinih organizacija, posađeno je više od četiri hiljade novih sadnica. Ovih dana posađeno je 3.000 sadnica topole i bagrema, dok je na prostoru divljih deponija u Crvenki, Ruskom Krsturu i Kruščiću posađeno više od hiljadu sadnica jasena.

Važnu ulogu u ovoj akciji ima Ministarstvo zaštite životne sredine, s obzirom da su, zahvaljujući angažmanu pomenutog ministarstva, divlje deponije najpre sanirane i na njima je postavljen video nadzor, a potom su napravljene zelene ekološke oaze.Takođe, u akciju su se uključile i mnogobrojne privatne kompanije koje su donirale sadnice. Ogroman doprinos akciji dalo je i javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da ova akcija predstavlja primer pozitivne prakse kada je u pitanju saradnja lokalne samouprave sa udruženja, nevladinim organizacijama, privatnim kompanijama i javnim preduzeća. Takođe, Miljanić je istakao da je cilj akcije deset hiljada posađenih i očuvanih sadnica u narednih pet godina i da je sada već izvesno da će taj plan biti ostvaren.

B. K.