Pokrajina za JVP “Vode Vojvodine” obezbedila mobilne brane za odbranu od poplava

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić predao je na upotrebu  JVP „Vode Vojvodine”  1.200 metara mobilnih brana za odbranu od poplava. Oprema je vredna 570.000 evra, a Pokrajinski sekretarijata za poljoprivredu nabavio je u sklopu evropskog projekta „Stojimo zajedno” („Together we stand”).

V.D. direktora, Srđan Кružević  JVP „Vode Vojvodine” istakao je da su zaposleni u ovom preduzeće sada spremni na brzu reakciju u slučaju nailaska visokih vodostaja. 

“Ovih 1.200 metara mobilnih brana može postaviti 12 obučenih ljudi i napuniti ih za oko 30 sati. Brane zamenjuju čak 180.000 džakova, za čije postavljanje je potrebno šest dana”, rekao je Кružević dodajući da se brane pune vodom, a odbrambenu liniju mogu nadvisiti za oko 1,4 metra.

Podsetimo, pre mesec dana, kao deo istog projekta „Stojimo zajedno” („Together we stand”), JVP „Vode Vojvodine” isporučene su dve mašine za punjenje vreća peskom, kapaciteta 4.600 vreća na sat, dva mobilna svetlosna tornja sa agregatom i dve pumpe kapaciteta 120 litara u sekundi.  

B.K.

Komentari