Prvi sajam vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“ od 1 – 4. septembra u Beogradu

Foto: Pixabay

Prvi međunarodni sajam vina biće organizovan od strane partnerskih zemalja, osnivača inicijative “Otvoreni Balkan” – Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u Beogradu od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu.Ova manifestacija  idealna je prilika da se proizvođači vina i vinarije iz čitavog regiona predstave najširoj publici i tako obezbede još veću vidljivost na tržištu.

„Sajam će na jedinstveni način ukrstiti vinske puteve Balkana i okupiti najbolje proizvođače vina u regionu, a biće organizovan pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative Otvoreni Balkan“ najavili su iz Beogradskog sajma.

Kako je navedeno na sajtu Privredne komore Srbije, osmišljen je bogat program koji uključuje sajamsko takmičenje Open Balkan Wine Trophy 2022, stručne skupove različitih formata, masterklasove, razgovore o potencijalima vinske industrije na Balkanu, mogućnostima za pojačano učešće na svetskim tržištima, kao i B2B susrete na kojima će proizvođačima biti pružena prilika da prošire poslovanje, uspostave nove i ojačaju postojeće poslovne kontakte.

B. K.