RZS: Objavljena rang lista kandidata za popisivače poljoprivrede

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je rang listu prijavljenih kandidata za popisivače za Popis poljoprivrede 2023. Kako je navedeno na sajtu, za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije na Rang-listi je naveden termin i mesto za predaju dokumentacije i intervju.

„Objavljivanjem ove Rang-liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i intervjua“, obaveštava RZS.

U slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, RZS naglašava da će redom, telefonom i imejlom, biti pozivani kandidati „ispod crte“, odnosno oni kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na predaju dokumentacije i intervju, dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 1. septembra 2023. Planirano je da u Popisu poljoprivrede 2023. učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora. Po popisivaču je predviđeno da bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na teren.

B. K.