U Vojvodini najviše divljih deponija i uzurpacije državnog poljoprivrednog zemljišta

Foto: Pixabay

Od kada je polovinom maja omogućeno elektronsko prijavljivanje Ministarstvu poljoprivrede je stiglo 149 prijava divljih deponija na poljoprivrednom zemljištu i 109 prijava uzurpacije i podzakupa državnih oranica, navodi se u informaciji tog ministarstva.

Najveći broj prijavljenih divljih deponija je u Vojvodini – 94, iz centralne Srbije je stigla 31 prijava, dok se 24 prijave odnose na deponije na području Beograda.

Najviše prijava za uzurpacije poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini je iz Vojvodine – 60, a 29 se odnosi na prijava iz centralne Srbije i 20 na beogradske opštine. Prema broju prijavljivanja državnih oranica izdvajaju se Pećinci, Pančevo, Zrenjanin, Sečanj, Sombor, Novi Sad, Kovačica i Irig, a u centralnoj Srbiji Aleksinac, Mionica, Čajetina, Niš, Knjaževac i Sjenica. Na teritoriji Beograda prijave uzurpacije odnose se na opštine Surčin, Voždovac i Palilula.

„Nakon obrade prijava, Uprava za poljoprivredno zemljište uputila je zahteve za utvrđivanje faktičkog stanja na terenu Sektoru poljoprivredne inspekcije“, navodi se u informaciji.

B.K.