Poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini bespovratno 14 miliona dinara za solarno navodnjavanje

Foto: http://www.solarni-paneli.co.rs/

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Bespovratna sredstva, koja se dodeljuju, namenjena su za korišćenje solarne energije za potrebe navodnjavanja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, sa ciljem: nabavke i montaže novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema. U cenu postrojenja ne ulazi izgradnja bunara, rezervoara i dela zalivnih sistema iza rezervoara.

Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 14 miliona dinara. Sekretarijat dodeljuje sredstva zasufinansiranje projekta u iznosu od maksimalno 80 odsto vrednosti investicije. Maksimalan po korisniku je 800.000 dinara.

Rok za podnošenje prijave je 12. novembar.

B.K.