Branson – novi brend traktora na tržištu Srbije

Fotografije: Branson Tractor

Kvalitetni južnokorejski modeli spremni za IPARD

Od ove jeseni, srpsko tržište poljoprivredne mehanizacije bogatije je za jedan novi brend traktora. Iz Južne Koreje, jedne od tehnološki najnaprednijih zemalja sveta, u kojoj se proizvode neki od najpopularnijih globalnih brendova poput Hjundaija, Kije, Samsunga ili LG-ja, stižu nam BRANSON traktori, zahvaljujući američkoj kompaniji BRANSON TRACTORS, koja svoje kvalitetne i pouzdane proizvode plasira širom planete.

Osnovne tipove BRANSON traktora proizvodi južnokorejsko preduzeće KUKJE Machinery Co., LTD., koje raspolaže proizvodnom bazom svetskog ranga. Kao posledicu konstantnog ulaganja u razvoj od samog osnivanja 1968. godine, ova fabrika poljoprivrednih mašina poseduje najsavremeniju proizvodnu tehnologiju koja je potvrđena važećim standardima kvaliteta.

BRANSON TRACTORS od 90-ih godina tesno sarađuje sa proizvođačem, izgradio je sopstvenu proizvodno-montažnu bazu i traktore visokog kvaliteta čiji je proizvođač KUKJE Machinery snabdeva potrebnim dodacima, prilagođavajući ih zahtevima američkog i evropskog tržišta.

Proizvodnja i za svetske brendove

Kvalitet proizvoda „KUKJE Machinery“-ja potvrđuje i činjenica da proizvođač motora Cummins u svojim traktorima određenih kategorija motore južnokorejske firme plasira kao svoje. Izuzetan kvalitet proizvoda priznat je i od strane John Deere-a i Yanmar-a, te se značajan procenat proizvodnje obavlja i za te kompanije.

Brojni tipovi traktora John Deere namenjeni azijskom tržištu, od 1987. godine proizvode se na montažnim trakama „KUKJE Machinery“-ja.

Proizvođač raspolaže standardima ISO 9001 i ISO/TS 16949 i poseduje široki spektar “know-how”-a iz oblasti tehnologije. Ove prednosti obezbeđuju traktorima BRANSON razne mogućnosti upotrebe i kvalitet u koji se uvek možete pouzdati.

Kada se upoređuju kompaktni traktori, ne treba posmatrati samo broj konjskih snaga. Mnogi od čuvenih proizvođača kompaktnih traktora koriste lake šasije. Kada se razvije nova laka šasija, ona predstavlja veliku prednost u odnosu na konkurente. Međutim, taj traktor – zbog male težine – nije u stanju da kapacitet motora prenese na tlo, pošto mu točkovi proklizavaju. Taj problem se može rešiti samo kontra-tegovima, što iziskuje dodatna sredstva.

BRANSON je za svoj razvojni program izabrao drugi pravac i akcenat stavlja na pronalaženje ravnoteže između mase traktora i potezne sile. Na taj način snaga motora se u celosti pretvara u poteznu silu.

Svestrane radne mašine

Glavna tržišta BRANSON traktora su SAD, Japan i Zapadna Evropa.

Inženjeri proizvođača su se tokom dugotrajnog razvojnog procesa permanentno rukovodili zahtevima korisnika i na taj način, proizvedeni traktori pored izvanrednog kvaliteta pružaju i maksimalno korisničko iskustvo.

Osnovna karakteristika BRANSON traktora je višestruka upotrebljivost. Mašine opremljene različitim dodacima primenjuju se u mnogim područjima, kao adekvatni traktori s mogućnošću potpunog iskorišćavanja. Primera radi, oni se danas koriste u baštovanstvu, komunalnim poslovima, građevinarstvu, ratarskoj proizvodnji, održavanju parkova i zelenih površina, na ergelama i farmama, u šumarstvu, obradi vinograda i voćnjaka itd…

BRANSON traktore odlikuju i robusna građa, snažna konstrukcija i moderna forma.

Sinonim za pouzdanost i kvalitet

BRANSON traktori zbog kvalitetne izvedbe predstavljaju isplativu alternativu naspram rasprostranjenih brendova, te zahvaljujući tome kupci nisu prinuđeni na veći kompromis u pogledu kvaliteta.

Za buduće vlasnike traktora BRANSON značajan je i podatak da ni nekoliko godina nakon početka prodaje traktora ove marke u susednoj Mađarskoj i više stotina prodatih primeraka nije zabeležen nijedan kvar motora na ovim mašinama, što dovoljno govori o pouzdanosti marke BRANSON. 

Prilagođeni Branson dodaci

Za traktore marke BRANSON po povoljnim cenama mogu se nabaviti razna priključna radna sredstva, namenski proizvedena za te tipove traktora. To su: čeoni utovarivač, čeona hidraulika, zadnji rovokopač, središnja kosilica za travu, nosač bala, vile za viljuškare, transportni sanduk… BRANSON traktori se lako mogu preurediti i u komunalne ili šumarske mašine, kako bi odlično i pouzdano obavili sve predviđene zadatke.

Proizvođač KUKJE Machinery Co., LTD. u celom svetu ima svoju distribuciju i trgovačku mrežu kroz koju prodaje svoje traktore, obezbeđuje rezervne delove i obavlja servisne usluge.

STANDARDI U SKLADU SA ZAHTEVIMA IPARD-A

Svi modeli BRANSON traktora zadovoljavaju evropske standarde i propisane uslove za IPARD fond, te ih je moguće nabaviti i na taj način, uz povraćaj od 60 do 70 odsto uloženih sredstava.

Preduzeće Agroposrednik d.o.o. iz Novog Sada, generalni distributer BRANSON traktora za Srbiju, u saradnji sa partnerskim konsultantskim agencijama specijalizovanim za IPARD, svim zainteresovanim kupcima obezbeđuje besplatnu pripremu dokumentacije potrebne za konkurisanje.

Modeli od 21 do 74 KS

U aktuelnoj proizvodnoj gami BRANSON traktora za evropsko tržište, nalaze se modeli iz serija 00, F, 25 i K, nominalne snage između 21 i 74 KS (15.3-54 kW).

Detaljnije informacije, tehničke specifikacije, foto i video galerije i cene možete da pogledate klikom na donje linkove ili fotografije:

Serija K

Serija 25

Serija F

Serija 00

Voćarski traktori

Šumarski traktori

Komunalni traktori

Traktori za košenje trave

BRANSON katalog na (engleskom jeziku) možete da preuzmete ovde: